Blog Archives - HUNGGAETON  reggaeton reloaded
 

Az Angel y Khriz néven alkotó (Ángel Rivera Guzmán és Chrisitan Colón) reggaetoner duó a múlt hétvégén a New York-i LQ klubban csinált egy nagyszabású bulit, melynek keretében az Absolut Vodka támogatásával okították a fiatalokat a környezettudatos viselkedésre.
Na ja, kell az okos üzenet. Ezek után már szelektíven hajítjuk ki az üres vodkás üveget. Kupak a fémgyűjtőbe, palack a többi üveg mellé. Ha mindent megittunk, akkor akár meg is hallgathatunk egy Angel y Khriz nótát. Ostoba dallamok remek képekkel. Mi kellhet még, hogy remekül érezzük magunkat? Egy szalmakalap?

Esthappen
forrás: latinnegyed.blog.hu


 

2007 áprilisában a chilei főváros egy olyan buli rázta meg, amit a mai napig nem hevertek ki. A nemzeti sportcsarnokban a reggaeton világ színe java fellépet és több órán keresztül szolgáltatta a talp alá valót a nagy közönségnek.  A tavalyi koncert sikerét példásan mutatja, hogy több mint 60 millió ember tombolta végig. A rendezők és fellépők idén még nagyobb bulira készülnek. Csakúgy mint tavaly, Don Omar, Wisin & Yandel, Calle 13, Daddy Yankee idén is fellép és még nagyobb "noche furiosa"-t igérnek. A reggaeton fiestára október 17-én kerül sor a chilei nemzeti stadionban (Estadio Nacional).

Alba

 

Van két kikerülhetetlen népbutító szer, melyekbe minduntalan beleütközik a latin tömegkultúra krónikása: a szappanopera meg a reggaeton. Lehet őket becsmérelni, meg nagyon utálni, de tényleg megúszhatatlanok. Mindkettőből léteznek eredeti, szórakoztató darabok, bár igényességről csak a legritkább esetben beszélhetünk.

A Wisin és Yandel művésznéven futó reggaeton duó rendkívűl népszerű Latin-Amerika országaiban. Most éppen egy mexikói turnén tartózkodnak a srácok új albumukat népszerűsítendő. Állítólag nagy sikerrel zajlik a koncertsorozat.
 
Nekem a reggaeton csak néha napján, az említett duó pedig annál is ritkábban édesíti meg a hétköznapjaimat. Az új albumot még nem hallottam, de hát a műfajból adódóan nem számítok nagy meglepetésre. Mindenesetre legalább élő zenét tolnak a koncertjeik alá, mint ahogy a turnén készült képén (Guadalajara, Mexikó) is látszik.

Forrrás: Latinnegyed.blog.hu


This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.

 

Miközben sok-sok Hollywood-i sztár Obama mellett kampányol, a reggaeton császára a, Puerto Rico-i származású Daddy Yankee bejelentette, hogy ő már pedig McCain-t támogatja.

Azt várnánk, hogy a latinók a bevándorlás-politika miatt a demokratákra szavaznak. A jelek szerint ez nem feltétlenül van így. Az énekes szerint McCain a jobb választás Amerika számára. "Hiszek az elképzeléseiben és támogatom a javaslatait." - mondta a napszemüveges zenész egy középiskolai beszélgetésen.

Nem kicsit meglepő bejelentés. Vajon olyan ez a latin tábornak, mint amikor Sinatra kiállt Kennedy mellett? (Nyilván nincs olyan nagy hatása.)


 

A grammy díjas latin duó októberben megjelenő új albumára Ivy Queen egyik dalának témáját dolgozta át egy kissé.

 A René Pérez (alias Residente) által írt szöveg keményen odaszól az énekesnőnek, valamint olyan ünnepelt hírességeknek is mint Don Omar, Wisin y Yandel és Daddy Yankee. A támadási felület adott: mindent a pénz irányít, csak a külcsíny számít, semmi belső tartalom, puccos ruhák, drogok, gengszter életmód meg ilyenek.

Általában azok az arcok, akik ilyesmik miatt kárhoztatják a kollegákat maguk is sárosak. A dolog hátterében állítólag valami személyes sértettség is bújkál. Nem adott Ivy a kokainjából a srácoknak valami party-n?

Forrás: latinnegyed.blog.hu