Hiába, ha kemény világról énekelsz, kemény világot kapsz. Daddy Yankee szombat esti Buenos Aires-i fellépése után arra tért vissza calle de Bolívar-on lévő (nem épp a szegénynegyed) szállodájába, hogy szépen kirabolták a szobáját. Sok becses tulajdonán kívül még az útlevele is eltűnt. Bad luck haver!

Forrás:
Esthappen
latinnegyed.blog.hu


 

Anno 2004-ben a pénteki salsa buliban elhangzó reggaeton (Don Omar - Pobre Diabla) klasszikusra látványosan, demonstrálva (Mi ez a szoáré? Miért kell ez?) levonult a parkettről a közösség nagy része. Nem értékeltük. Utáltuk. Nem is ismertük, így nem hiányzott. Salsázni akartunk.

Manapság -nagyon úgy fest- az akkori avittas felfogásunk megváltozott. Ez a horizont szélesedésének, vagy a salsa eldivatosodásából adódó egykori szűk közösség erős hígulásának köszönhető, nem tudjuk, de igazán nem is firtatjuk. Kellett pár év, mire beépült itthon a köztudatba. Mozgáskutúráját tekintve leginkább az R'N'B nagytestvérének nevezhetjük, csak a reggaeton még erősebben a sexre koncentráló műfaj. Sokak szerint ez maga a sex. Ruhában.

A hölgyek végre örülhetnek, mert itt ők a domináns szereplők, rajtuk a világ (és a pasik) szeme.

A Hunggaeton Team (Zoli bácsi és Dj Gera) és Caribbean-nights.hu (DJ Alan) összefogásával Budapest legismertebb salsakocsmájában (Köszönjük Szilvuplé!) sikeresen került megrendezésre az első buli. Volt táncbemutató, reggaeton-okítás, tequila akció, és a sokak által várt táncverseny, melynek a fődíja nem kisebb, mint lehetőség egy reggaeton slágergyáros puerto ricoi csapat, a Pachanga videoklipjében történő szereplésre.

Összességében remek volt, és örülünk, hogy a szervezők már a következő bulin ötletelnek.

Rázzad te is!

Irta:. Nagy Krisztian - "El Tiburon"


 

A bilifejű reggaeton sztár stúdiómunkájáról kerültek napvilágra felvételek. Az elvakult rajongók csekkolhatják, hogy énekelte fel Daddy barátunk a Talento de Barrio című filmhez készült albumát.

Alább a Llamado De Emergencia című felvétel látható, hallható. A többiért ide tessék kattintani.

Hát volt még utómunka a dallal bőven mielőtt ráhajíthatták az albumra!

forrás:
http://latinnegyed.blog.hu

 

A királyi televízió ismét újított a designon, és az eddig szokásos népies hangzású reklám illetve müsorbetét zenéjét feltuningolták egy kis reggaeton ütemmel. Nagyon érdekes a Híradó előtt egy kellemes reggaeton ütemet hallani.  Na mindegy majd figyeljétek ti is!