Sokan, sok félét gondolnak a reggaetonról, onnantól kezdve ,hogy ez a legrosszabb dolog, ami a latin zenei világot sújthatja  (A problémánk jelenleg a reggaeton" - Eddie Palmieri), egészen odáig, hogy a reggaeton a mentőöv minden latin kedvelő számára. De természetesen ez nem probléma, hiszen mindenki másként éli meg a dolgokat, a salsásnak mindig inkább latin vonal lesz a jellemző a zenében, a Hip-hop-osnak az ütem és a mondanivaló, a reggaeton kedvelőknek, meg tök mindegy miből áll a dolog egyszerűen csak imádják!

Sokan sokfelől, mondták nekem az elmúlt félévben, hogy ők már valahol hallották ezt a stílust valamilyen rádióban, vagy tvben, ne adjisten egy bulin, de soha nem tudták, hogy mi-ez, ill. ki-az előadó. Mikor aztán, megtudták, hogy ez a reggaeton, mindenki lázasan keresgélt a téma után, leginkább a világháló csoda keresőjének a segítségével. Így történt, hogy sokan sok felől, találtak rá a Hunggaeton oldalára, és ismerték meg a reggaeton stílust.

Sokan sokfelől írtatok, és jeleztétek, hogy nagyon jó, hogy végre van egy igazi és jó magyar reggaeton oldal.
Néhány jelzés az üzenőfalról:

- Lorinho:  aja hola, de jó magyarországon is vannak akik szeretik a reggaetont...LOL sok sikert az oldalhoz, saludos a todos y que VIVA EL REGGAETON

-  CuracaoGirl:  reggaeton oldal magyaruuuul,szupijo;) remelem sokaig meg is marad, ebresszunk ra mindenkit,mi is a jo zene;):)

- Dani: Na végre! Egy magyar oldal.   ••  Amúgy azért nem terjed szerintem a reggaeton, mert nem ismerik ezt a stílust. Ha reklámoznák (ez az oldal végre egy előrelépés  ••  ) akkor sokan szeretnék.  ••  és tök jók a letölthető zenék! így tovább!

- Lindi: Sziasztok, SOK-sok kitartást az oldalhoz, remélem nagyon elszántak vagytok :D, szerintem is az a baj, hogy nem kap elég reklámot ez a fajta zene, ha ezt valaki meghallja, azt megfertözi.

Nagyon köszönjük ezeket és az ehhez hasonló leveleket, üzeneteket! ígérjük továbbra is szállítani fogjuk az újabbnál újabb, jobbnál-jobb reggaeton számokat, közöljük a híreket, és szervezzük a bulikat (OKT. 22. Club szilvuplé!).

És most hogy a hunggaeton immár féléves, nézzük, hogy az elmúlt hónapokat összegezve, kik a magyarok kedvencei.

Ja, majd elfelejtettem, féléves ajándékként, az első 3 előadó teljes albuma meghallgatható itt a Hunggaetonon!

1. Wisin y Yandel

Wisin y Yandel, ez a két név, amely senkit nem hagy nyugodni! Az egyéni stílusuk, megjelenésük, mindent tarol. Nem véletlen, hogy minden hunggaeton felmérésben dobogós helyet értek el. Ez a két srác, Wisin és Yandel, méltán érdemelték ki az a hazai reggaeton kedvelők bizalmát, kerülve ezzel a reggaeton trónjára!

Hölgyeim és Uraim a reggaeton két királya........ Wisin y Yandel!!!!

További infókhoz klikk ide!

Klikk ide a letöltéshez!


2. Daddy Yankee

Ha azt mondom reggaeton, te azt mondod Gasolina, ha én azt mondom Gasolina, te azt mondod Daddy Yankee. És ez így is volt, nagyon nagyon nagyon sokáig. Hazai reggaeton bázis, ha úgy tetszik kemény mag , szigorúan az ő zenéjére ment bulizni. Mindenki emlékszik még az első nagy reggaeton slágerekre: a már említett Gasolina, a Rompe, vagy az Ella me levanto- ra. Igen-igen, most benned is megszólaltak ezek, ha úgy tetszik klasszikus reggaeton számok, mivel ő volt mindannyiuk kezdete. A Nagy Öreg és egyben a Nagy Fönők, The Big Boss- Daddy Yankee.

Klikk ide a letöltéshez!


3. Pachanga

Pachanga, igen a Pachanga! Nehéz is hozzá kezdeni, mert ez banda az, aki meglátva a piacirést a reggaeton és Európa között, lecsapott. Athangolva kicsit az alap reggaeton ütemek, az európai fülnek kellemesebb dallamokra, hatalmas sikert aratnak széles e vidéken. Érdekes modón a banda legnagyobb rajongói tábora nem az Amerikai földrészen, hanem Németosrzágban található. De léptek már fől, Szlovákiaában, Svédországban, Spanyolországban, sőt még Bulgáriában is.

Egyébként nem titkolt szándéka a Hunggaeton Team-nek, hogy hamarosan elinvitálja a Pachanga-t kis Hazánkba egy koncert erejére!

Klikk ide a letöltéshez!