Wisin y Yandel

Biográfia

 A Wisin & Yandel egy a műfajukban rendkívül népszerű és elismert puerto ricoi reggaeton duó. Tagjai Juan Luis Morera Luna "Wisin" (1978. december 19.) és Llandel Veguilla Malavé "Yandel" (1977. január 14.). A reggeaton világán belül igen egyedi hangnemet képviselnek, ugyanis dalszövegeikben az agresszió és rivalizálás helyet az érzelmeké és a bulizásé a fő szerep. Hangzásviláguk és eltér a megszokottól, a monoton ritmusra rappelés helyett, könnyen táncolható, népszerű diszkós és R&B elemekkel felvértezett zenével örvendeztetik meg publikumukat.

 Miután Puerto Rico-ban eléggé ismerté váltak ahhoz, hogy letegyék a saját névjegyüket a reggaeton asztalára, világhódító útra keltek, hogy terjesszék a reggaeton igéjét. A zene iránti imádatunk, kiváló mesélő képesével párosul, melyet összekeverve egy utolérhetetlen unikumot kapunk, melyet mindenhol egyből fel, ill. elismernek. Ékes bizonyítéka ennek slágereik szárnyalása, mint pl. a „Rákata” és „Mayor que yo”. Albumaikon olyan emberek garantálják még a minőséget, mint Hector”el Bambino”, Daddy Yankee, Don Omar, vagy éppen a Grupo Aventura.

Új dimenziókat nyitottak meg, amikor elsőként a latin rapperek között jelölést kaptak a neves BillBoard Díjátadón, ill. missem bizonyítaná fényesebben sikerüket, mint az a tény, hogy eddig miden albumok bearanyozodott. Később a legnevesebb latin zenei díjátadón a Premius Juventud-on nem csak jelöltek voltak, hanem fellépők is olyan emberek társaságában, mint például Busta Rhymes.

Mindketten komoly támogatók és lelkes adományozók, legutóbb at AIDS-s Gyerekekért alapítványt támogatták és segítették.
 ígéretükhöz híven nem állnak le soha, mert úgy érzik, hogy meg kell osztani mindenkivel azt zenei iránti szeretettet és tiszteletet, amit ők a kezdetektől fogva éreznek.